top of page
  • Obrázek autoraAdmin

Covid informace

Vážení rodiče, trenéři,

krátce po odeslání předchozího emailu, v neděli pozdě večer, byla vydána změna vládního nařízení a původně očekávané povolení sportu pro 20 osob nebylo povoleno plošně v celé ČR, ale pouze v několika krajích, nikoli však v kraji Vysočina, kde se nachází Velké Dářko. Takové povolení bude plošně platné až od 10.5., tedy těsně po skončení plánovaného soustředění.

Na situaci jsme reagovali a prověřili možnosti, které by teoreticky mohly být alternativou. Změna termínu nepřipadá v úvahu, další víkend je již plánovaný odjezd na Gardu. Změnu vodní plochy do jiného kraje jsme také zamítli, potřebujeme ponechat teoretickou možnost dojezdové vzdálenosti z domova, či vlastního rekreačního objektu všech účastníků.

Proto jsme učinili pokus získat výjimku či souhlas místní hygienické stanice. Úřad jsme kontaktovali, vysvětlili všechny souvislosti. Následně úředníci provedli interní konzultaci. Vnímají, že naše akce skončí těsně před plošným povolením, že se bude jednat o uzavřenou akci bez přístupu dalších osob a fakticky tedy není rozhodující, že to je v území kraje Vysočina a hlavně, že náš sport je opravdu individuální a riziko z hlediska epidemie je při konání soustředění zcela minimální. Bohužel, místní hygiena nemá kompetence dát výjimku a jedinou cestou je, podat žádost o výjimku Ministerstva zdravotnictví. To však již nelze časově stihnout.

Komunikaci ukončili slovy, že rozhodnutí o konání je na nás a že "kde není žalobce, není soudce".

Pro rozhodnutí o dalším postupu byl svolán výbor ALTQ na úterý 4.5. večer. Zúčastnili se jej všichni jeho členové a trenérka SPS. Prodiskutovali jsme výše zmíněné informace, jednotlivě vyjádřili názor k nastalé situaci a dalšímu postupu. Výstupem schůzky je, že jsme si vědomi rizik, avšak zájem uspořádat akci pro děti jednoznačně převažuje a chceme jet dál podle původního plánu. Alternativou, pokud by někdo z účastníků vznesl zásadní námitky, je pouze zrušení akce. To by mohlo vést ke stanovení nominace tzv. od stolu, čemuž se chceme za každou cenu vyhnout.

Pro konání akce platí podmínky tak, jako by se konala v kraji s nižší incidencí.

Akce se zúčastní 20 osob: 17 dětí, 2 trenéři a 1 organizátor

Akce probíhá pouze v sobotu a neděli během dne, dle zaslaného časového plánu. Po skončení akce, oba dny, předají trenéři děti zpět rodičům nebo zákonným zástupcům.

Příjezd do areálu bude umožněn v pátek 7.5. po 16 hod.

Všichni účastníci akce při příjezdu předloží potvrzení o negativní testu - antigenní ne starší 72 hod, PCR ne starší 7 dnů nebo potvrzení o prodělané nemoci (14 -90 dnů před příjezdem).

Účastníci budou evidováni včetně kontaktů. Evidenci účastníků a potvrzení povede a kontaktní osobou pro případné dotazy bude Petr Přikryl.

V areálu nebudou k dispozici vnitřní prostory, šatny, sprchy.

Toalety budou přístupné při splnění obecně platných podmínek.

Společné setkání účastníků bude prováděno ve vnějším prostředí s dodržením odstupů.

V případě, že by kdokoli z účastníků akce nebyl ochoten se akce za uvedených podmínek zúčastnit, prosíme kontaktujte obratem výbor ALTQ, prostřednictvím předsedy Petra Přikryla.

Doufáme, že vnímáte maximální snahu výboru ALTQ o uspořádání akce, kde by se děti mohly porovnat na sportovní úrovni a to i za cenu přijetí známých rizik.

Dle současných meteo modelů se můžeme těšit na slunečný a větrný víkend a dáme dětem šanci férově porovnat aktuální formu.

7 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Nominační pravidla a záloha na MS a ME

​Vážení členové, připomínáme, že do 31.1.2023 je splatná záloha na ME a MS. Číslo účtu pro platbu: 2800322808 / 2010. Prosíme do poznámek o uvedení jména závodníka, za kterého platíte zálohu. Výše zál

Pozvánka na Členskou schůzi

Vážení členové Asociace Lodní Třídy Optimist z.s., výbor si Vás dovoluje pozvat na Členskou schůzi, která se uskuteční v sobotu, 1. října 2022 od 20:00 v YC Nechranice (ve stanu).

bottom of page